Av. Zeynephan Gemicioğlu

Av. Zeynephan Gemicioğlu

Genel Başkan / Chair

Gemicioğlu Hukuk Bürosu ortak avukatlarından olan Zeynephan Gemicioğlu Saint Joseph Fransız Lisesi’nden ve Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. 2006 yılından beri Avukatlık mesleğini icra etmekte olup uzmanlık alanı Şirketler Hukukudur. İngilizce ve Fransızca dillerini bilen Zeynephan Gemicioğlu ayrıca Okan Üniversitesi’nde iş hayatından misafir hoca olarak ders vermiştir. ‘’ Kişisel Verilerin Korunması Mevzuatı Uluslararası Düzenlemeler ve İçtihatlar’’ isimli bir ortak yayını bulunmaktadır. Teknolojide Kadın Derneği (WTECH) kurucu üyelerinden olan Zeynephan Gemicioğlu, Çaba Derneği, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG)’nda adına da çeşitli gönüllülük faaliyetlerinde bulunmuştur.

Doç. Dr. Deniz Şenol SERT

Özyeğin Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Deniz Sert, lisans derecesini Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler, yüksek lisans derecesini London School of Economics Avrupa Birliği Çalışmaları dalında yaptıktan sonra Siyaset Bilimi alanındaki doktora derecesini 2008 yılında City University of New York’tan almıştır. Doktoradan sonra Koç Üniversitesi Göç Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, MiReKoc’ta uluslararası göç konularında farklı araştırma projelerinde çalışmış, farklı üniversitelerde uluslararası ilişkiler üzerine çeşitli dersler vermiştir. Dr. Sert’in araştırmaları zorunlu, uluslararası, düzensiz ve ulusötesi göç, çatışma, sınır yönetimi ve sivil toplum konularına yoğunlaşmış; bu konularda birçok akademik yayını ve "Avrupa'da Göç ve Hareketlilik" alanında bir Jean Monnet Kürsüsü bulunmaktadır. Kendisi aynı zamanda Uluslararası Göç Örgütü'nün International Migration dergisinde editör olarak görev yapmaktadır.

Fikret Erkut EMCİOĞLU

Okan Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak akademik kariyerini sürdüren Fikret Erkut Emcioğlu Saint Michel Fransız Lisesi’nden mezun olduktan sonra Strasbourg III Robert Schuman Üniversitesi’nde hukuk ve siyaset üzerine lisans derecesi almıştır. Essex Üniversitesi’nde İngiliz Hukuku üzerine eğitim görmüştür. Paris 2 Panthéon-Assas Üniversitesi’nde Avrupa Birliği Hukuku üzerine yüksek lisans yapmıştır. Avrupa Birliği Hukuku ve Anayasa Hukuku üzerine dersler veren Emcioğlu’nun Uluslararası Fransız Devlet Radyosu’nda yedi sene gazetecilik ve spikerlik deneyimi de bulunmaktadır. 2006’da Arı Hareketi uluslararası ilişkiler koordinatörlüğünü yapan ve 2007-2011 yılları arasında Okan Holding’in yurtdışı hukuk müşavirliği görevinde bulunan Emcioğlu 2004 yılından bu yana Avrupa İstikrar Girişimi (ESI) adlı Berlin merkezli düşünce kuruluşu ile AB-Türkiye bütünleşmesinin toplumsal, iktisadi ve hukuki çerçevesi üzerine çeşitli araştırmalar gerçekleştirmektedir.
Zeynep Alemdar

Doç. Dr. Zeynep ALEMDAR

Okan Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi dekanıdır. Akademik çalışmaları uluslararası ilişkiler ve siyaset bilimi alanlarında Avrupa Birliği, sivil toplum, demokratikleşme ve kadın hareketleri konularına odaklanan Prof. Dr. Zeynep Alemdar, Türkiye’de Dış Politikada Kadınlar girişiminin de kurucusudur. Pek çok ülkede farklı pozisyonlarda seminer ve dersler vermiş, ABD’de Portland Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak bulunmuştur. 2014 yılında Carnegie Endowment for International Peace örgütünün Avro- Atlantik Güvenlik programında 40 yaşın altında 40 liderden biri olarak seçilmiştir. Halen European Leadership Network’ün Genç Nesil Liderler Forumu üyesidir. Galatasaray Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun olduktan sonra Kentucky Üniversitesi’nde uluslararası ticaret ve diplomasi alanında yüksek lisans ve siyaset bilimi alanında doktora derecesini almıştır.
Rana Birden

Rana Birden ÇORBACIOĞLU

Kale Grubu’nda Kurumsal İletişim Başkanı olarak mesleğini sürdürmekte olan Rana Birden, Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olduktan sonra aynı üniversitede Avrupa Birliği Yüksek Lisans Programı'nı tamamlamıştır. Kariyerinin ilk on yılında İktisadi Kalkınma Vakfı Kıdemli Araştırma Uzmanı, Avrupa Birliği Sivil Toplum Geliştirme Programı Proje Koordinatör Yardımcısı, Bahçeşehir Üniversitesi AB Araştırma ve Dokümantasyon Koordinatörü, Toplumsal Katılım ve Gelişim Vakfı Direktörü olarak görev yapan Birden, Sabancı Vakfı, Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı, Charles Stewart Mott gibi birçok vakıf ve derneğin danışmanlığını yürütmüştür. İlgi alanları arasında başta kadın STK’ları olmak üzere Türkiye’deki hak temelli sivil toplum kuruluşlarının uluslararası standartlarda proje hazırlama ve uygulama kapasitelerinin artırılması, işbirliklerin geliştirilmesi, Türkiye’deki STK’ların küresel meselelere müdahil olması yer almaktadır.

Arda Batu

The Browning School’da lise öğrenimini tamamlayan Arda Batu, 2001 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olmuştur. Avrupa Parlamentosu’nda stajını tamamlayarak, 2004 yılında Marmara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Enstitüsü’nden "Yüksek Lisans" derecesini almıştır. Yeditepe Üniversitesi'nde 2003 yılında araştırma görevlisi olarak profesyonel hayatına başlayan Batu 2007 - 2010 yıllarında akademik ve sivil toplum çalışmalarının yanında hukuk ve yatırım danışmanlığı şirketi HB Consultancy Group'da proje yöneticisi olarak görev almıştır. 2010 - 2011 yıllarında Londra merkezli Aleph Consulting şirketinde siyasi ve ekonomik risk analiz danışmanı olarak çalışmıştır. Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'ndaki (TÜRKONFED) Genel Sekreterlik & Yönetim Kurulu üyeliği görevi öncesinde StratejiCo isimli stratejik iletişim ve danışmanlık şirketinde yöneticiliğin yanı sıra akademik ve sivil toplum çalışmalarına devam etmiştir. Federal Mogul İzmit Piston A.Ş.’de bağımsız yönetim kurulu, Ekonomi ve Dış Politika Araştırma Merkezi (EDAM) yönetim kurulu ve Turkish Policy Quarterly yazı kurulunda bulunan Batu, Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler, NATO: Kamu Diplomasi Bölümü, Dünya Bankası, GMF gibi çeşitli kuruluşlarla projeler tasarlayıp yönetmiştir.

Semih Beken

Hilmi Beken Akaryakıt Firması CEO’su Semih Beken, Southern New Hampshire Üniversitesi’nde uluslararası işletme üzerine lisans derecesi almıştır. İş hayatı süresince Adopen’de ithalat ve ihracat alanında çalışmış, Art Deco Group’ta ise partner olarak görev yapmıştır. Beken, Romanya Antalya Fahri Konsolosu, TÜRKONFED (Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu - Yönetim Kurulu Üyesi), BAKSİFED (Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu- Başkan Yardımcısı), YÖRSİAD (Yörük Sanayici ve İş İnsanları- Yüksek İstişare Kurulu Başkanı), TABGİS (Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası - Yönetim Kurulu Üyesi) olarak çalışmalarına devam etmektedir.
Elif Çağla Kurtuluş

Elif Çağla KURTULUŞ

Genel Sekreter / Secretary General

Lisans derecesini Özyeğin Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden alan Elif Çağla Kurtuluş, Yüksek Onur Derecesi ile Bölüm İkincisi olarak lisans eğitimini tamamlamıştır. Kurtuluş, öğrencilere diplomasi sanatını ve mesleğini tanıtmayı amaçlayan ÖzÜ Diplomasi Kulübü'nün kurucu ortağı ve ilk başkanıdır. İngilizce ve İspanyolca dillerini bilen Elif Çağla Kurtuluş, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Göç Politikaları Daire Başkanlığı'nda ve Birleşmiş Millerler Uluslararası Göç Örgütü (IOM) bünyesinde proje asistanlığı görevlerinde bulunmuştur. Koç Üniversitesi MiReKoc - Göç Araştırmaları Merkezi'nde Misafir Araştırmacı olarak yer almış olan Kurtuluş’un “COVID-19 ve Göç” başlıklı ortak bir yayını bulunmaktadır. Eğitimine devam ederken, Avrupa Birliği projesi olan Jean Monnet CHARM asistanlığını da yapmıştır. İlgi alanları arasında başta diplomasi olmak üzere Avrupa Birliği, dış politika analizi ve göç çalışmaları yer almaktadır.